Witamy !

[All] gorące tylne koło

[All] gorące tylne koło

Postprzez rochas » 09 cze 2013 21:43:14

witam
od jakiegoś czasu zauważyłem że auto nie cofa się na delikatnych górkach podczas postoju ;/ wczoraj zauważyłem przechodząc koło zaparkowanego auta że tyle koło jest dość ciepłe ;/ dla porównania poszedłem z drugiej strony i tam było normalnie chłodne ;/
do tego spalanie jak zwykle za duże ale ostatnio większe ;/
czego sie mogę spodziewać jak zacznę rozbierać ?? czy to może być tylko zastały tłoczek w zacisku ???(frotka A Sport 95/98 na tarczobębnach z tyłu) czy coś jeszcze ???
bo przy okazji trzeszczy mi most z LSD na ciasnych zakrętach i wcześniej miałem już plamki od oleju przy kole (to wiem że muszę i tam zajrzeć z nowym simerkiem do piasty i dolać olej..... ale to akurat przy drugim kole było )
pozdro !!!
rochas
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Obrazki: 22
Pochwały: 2
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: gorące tylne koło ??

Postprzez brum » 09 cze 2013 22:00:22

zacisk trzyma. w moście wymień olej, a jak przy kole mokro to leci przez łożysko.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie

Re: gorące tylne koło ??

Postprzez rochas » 10 cze 2013 08:16:09

brum napisał(a):zacisk trzyma. w moście wymień olej, a jak przy kole mokro to leci przez łożysko.

są jakieś reperaturki do zacisków ?? bo pewnie trzeba pod WD'ować i poczyścić tłoczek i wnętrze cylinderka a potem nowe gumy zamontować ??
rochas
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Re: [All] gorące tylne koło

Postprzez sylwian70 » 10 cze 2013 09:44:45

są same gumki to koszt ok.30-40zł tłoczek ok.60 zł.dobre zamienniki to firmy frenkit i autofren nr zestawów ci nie podam bo nie znam, tłoczek ma srednice 41mm. http://www.4cars.pl/samochodowe/OPEL,FR ... wczy,0.php

Autor postu otrzymał pochwałę
sylwian70

Re: [All] gorące tylne koło

Postprzez rochas » 10 cze 2013 11:15:32

sylwian70 napisał(a):są same gumki to koszt ok.30-40zł tłoczek ok.60 zł.dobre zamienniki to firmy frenkit i autofren nr zestawów ci nie podam bo nie znam, tłoczek ma srednice 41mm. http://www.4cars.pl/samochodowe/OPEL,FR ... wczy,0.php

dzięki już zamówione :)
pozdrawiam <OK>
rochas
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Powrót do Układ przeniesienia napędu