przez Dite-pl » 27 paź 2014 09:04:02
Mam podobne pytanie jeśli można.
Byłem u swojego mechanika, zauważył "zapocenie" na skrzyni biegów.
Okazuje się, że simmering jest do wymiany.
Zostawiłem auto, zamówił simmering w jakiejś hurtowni i okazuje się, że przyszedł nie taki jak trzeba (za mały i to o wiele).
Odesłał simmering spowrotem, po czym szukał po innych hurtowniach i podobno nie da się tego dostać (albo on nie potrafi znaleźć, albo mu się nie chce wnikliwiej szukać).
Poprosił mnie, żebym sam spróbował poszukać, kupić i mu przywieźć, to mi wymieni.
Rzeczywiście jest taki problem z dostępnością tego simmering'u (nie chę mi się, aż wierzyć) ?
To chodzi podobno o ten pierwszy od tyłu (gdzie skrzynia łączy się z wałem) - ja się mało znam, więc powtarzam tak jak mi powiedział mechanik.
Pomóżcie proszę, będę zobowiązany.
Ponadto nie do końca zgodnie z tematem, ale jak już piszę...przestał działac mi prędkościomierz.
Jeszcze we wrześniu niekiedy zadziałał (zwłaszcza jak przekroczyłem 80 km/h) albo przejechałem więcej niż 10-15 km.
Teraz nie działa już praktycznie wcale.
Rozmawiałem z tym moim mechanikiem i określił to jaką czujnik/"prądniczkę" przy skrzyni biegów i żebym to kupił, to mi też wymieni.
Gdzie dostanę taki czujnik bez problemu ?
Frontera Olympus 2003
2.2 DTI
Z góry dziękuję za odpowiedzi/podpowiedzi.
Sebastian
Ostatnio edytowano 27 paź 2014 09:10:49 przez
Dite-pl, łącznie edytowano 1 raz
Jestem świeżak, dużo pytam, ale szybko się uczę. Może nawet za kilka miesięcy odważę się wjechać w jakieś większe błoto