Witamy ! |
---|
|
Tak.solo86 napisał(a):Potrzebuję potwierdzić, czy po wciśnięciu przycisku od napędów najpierw załącza się silniczek w reduktorze blokując przedni wał, później uruchamiają się elektrozaworki, a na koniec mechanizm na półosi zapina półoś? Taka jest kolejność?
Adina napisał(a):Witam
Mam ten sam problem wlasnie jestem w trakcie proby dojscia do problemu jak narazie bez sukcesu![]()
W mojej frocie B ktora kupilem 2 tygodnie temu tez jest problem z zalaczeniem przedniego napedu po zalaczeniu przycisku kontrolka mruga przez ok 5sek.wolno poczym zaczyna mrugac szybciej przy tym pstryka w skrzynce po miedzy siedzeniami przy lewarku recznego.moze to normalne,ale na wszelki wypadek jutro bede mial drogi to go zmienie.Doszedlem tez do silniczka przy skrzyni biegow o ktorym mowa w ostatnich postach,no i nie chodzi tak mi sie wydaje bo nie czuje by silniczek pracowal.Zdiolem tez wezyk nie ma ruchu powietrza.Rozpiolem kostke i zastanawiam sie bo wziolem probowke i nie widze tam pradu na zadnym kablu,oczywiscie przycisk w kabinie caly czas jest zalaczony.Bezpieczniki tez wszystkie sprawdzone sa ok.mialem ten silniczek wyciagniety ale nie zdolalem go uruchomic za duzo pinowWidzialem schemat ktory wklejiliscie
ale elektryk zemnie zadenw kostce sa dwa rzedy u gory dwa piny i na dole 3 piny Grzie dac plus ,a gdzie minus by sprawdzic silniczek czy dziala
![]()
pozdrawiam
Adina napisał(a):znaczy oto czy wal sie przedni w czasie jazdy kreci![]()
kreci sie
Adina napisał(a):Ali czytam posty siedze na forum od rana ,ale nie kapuje kazdy cos dozuca i jestem juz zakrencony -Jak wspomnialem na poczatku kupilem frote dopiero i nie wiele kapuje z tego jeszcze
Adina napisał(a):Ali czytam posty siedze na forum od rana ,ale nie kapuje kazdy cos dozuca i jestem juz zakrencony -Jak wspomnialem na poczatku kupilem frote dopiero i nie wiele kapuje z tego jeszcze
Adina napisał(a):No spoko jutro to sprawdze widze ze czeka mnie troche roboty
Adina napisał(a): musze silniczek kupic ponoc nie ma roznicy od jakiego silnika byle frotka B to prawda![]()
pozdrowionka
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość