Witamy ! |
---|
|
niedżwiedż napisał(a):
krzyżak wymieniony,bez kanału ani rusz.dzięki za podpowiedzi
nightman napisał(a):Tam demonizujesz - kanał zawsze pomoże choć nie twierdzę, że zawsze jest niezbędny...
ali napisał(a):nightman napisał(a):Tam demonizujesz - kanał zawsze pomoże choć nie twierdzę, że zawsze jest niezbędny...
Dobra to jak będziesz musiał zrobic krzyżak na drodze to dam Ci łopatke i sobie wykop kanałCzasem jak czytam posty to mi sie wydaje że do wbicia gwoździa potrzebujecie tytuł magistra inżynierii i super nierdzewny młotek na trzonku z tłumikiem drgań
niedżwiedż napisał(a):ali napisał(a):nightman napisał(a):Tam demonizujesz - kanał zawsze pomoże choć nie twierdzę, że zawsze jest niezbędny...
Dobra to jak będziesz musiał zrobic krzyżak na drodze to dam Ci łopatke i sobie wykop kanałCzasem jak czytam posty to mi sie wydaje że do wbicia gwoździa potrzebujecie tytuł magistra inżynierii i super nierdzewny młotek na trzonku z tłumikiem drgań
kolego podziękowaniem chyba zakończyłem wątek a po co kasztanisz dalej,chyba z nudów,a teki śliczny młotek to miej w aucie na pewno ci się przyda nie raz przy zardzewiałych śrubach.pozdrawiam życzę zdrówka i jak najmniej leżenia pod frotą.
adek napisał(a):Witam
U mnie jak demontowalem przedni wał był mały problem a mianowicie przy odkrecaniu końca przy reduktorze klucz mozna było włożyć w jednym miejscu zeby odkrecić śrubę,także bez kanału bardzo ciężko ( muciałem użyć przedłużki i obracać wałem)
Cuba napisał(a):Z wypowiedzi powyżej wynika, że np: taki Krzyżak będzie pasował do wału przód i tył.
Frotka A Sport
Z góry dzięki za potwierdzenie
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość