Witamy ! |
---|
|
brum napisał(a):Zanim zaczął być twardy to z 30min
drech napisał(a):brum napisał(a):Zanim zaczął być twardy to z 30min
rademenez1 napisał(a):Nie będę zakładał nowego tematu,chodzi mi o to że sprzęgło bardzo ciężko jest wcisnąć .Jakieś dwa miesiące temu wymieniałem reperaturkę pompy i wysprzęglika i wydaje mi się że lżej chodziło a teraz trzeba porządnie depnąć,sprzęgło bierze od połowy nie szarpie nie ślizga ,tak jak powinno ale bardzo ciężko.
madcar napisał(a):... a do 2,2 16v nic nie ma, nawet reperaturek
Stabros napisał(a):Witam...
--------
I jeszcze jedno właśnie się dowiedziałem że pompki sprzęgła mają oznaczenie stopnia sprężania. Są to dwie cyfry na obudowie x/y. Np. u mnie jest 5/8. Od sprzedawcy dowiedziałem się także że jeśli stopień sprężania nie pasuje do reszty (jak się domyślam chodzi o wysprzęglik, itp.) to układ nie będzie prawidłowo funkcjonował.
rademenez1 napisał(a):Nie będę zakładał nowego tematu,chodzi mi o to że sprzęgło bardzo ciężko jest wcisnąć .Jakieś dwa miesiące temu wymieniałem reperaturkę pompy i wysprzęglika i wydaje mi się że lżej chodziło a teraz trzeba porządnie depnąć,sprzęgło bierze od połowy nie szarpie nie ślizga ,tak jak powinno ale bardzo ciężko.
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość