Witamy ! |
---|
|
Kristoffer napisał(a):Nom u mnie koleś ma w przednim SpawLocatak że zapinanie przodu tylko w terenie pozostaje.
Ktoś kiedyś powiedział, że jeden obraz jest wart tysiąca słów. Mądry człowiek...TherionWawa napisał(a):Najpierw postaram się dokładnie opisać miejsce mojego zaskoczenia.
jrzeuski napisał(a):A co do podciśnień to od kiedy idą metalowymi przewodami?Nie pomyliłeś czasem z przewodami hamulcowymi?
jrzeuski napisał(a):Ktoś kiedyś powiedział, że jeden obraz jest wart tysiąca słów. Mądry człowiek...TherionWawa napisał(a):Najpierw postaram się dokładnie opisać miejsce mojego zaskoczenia.
A co do podciśnień to od kiedy idą metalowymi przewodami?Nie pomyliłeś czasem z przewodami hamulcowymi?
Raczej koła są niewyważone.TherionWawa napisał(a):myślę że wibracja powyżej 90 km/h jest spowodowana tym że nie nie rozpinają mi się półośki jest to możliwe?
Tu to bym najpierw zbieżnością się zainteresował.dodatkowy efekt jest taki że czesto przy skręcie na twardym ( nie zawsze ) piszą mi koła.
przemia napisał(a):Mechanizm załączania lewej półosi ma czujnik który steruje kontrolką, jeśli gaśnie to napęd jest rozpięty w przeciwnym razie kontrolka świeci gdy jest napęd spięty lub szybko mruga gdy jest niepoprawnie spięty/rozpięty.
Mało prawdopodobne do tego jest piszczenie w trakcie skręcania z powodu jazdy na 4x4 bo na skrzyni jest siłownik który rozłącza przedni napęd i nawet jeśli nie rozpina Ci półosi to co najwyżej luźno kręcą się napędy niczym nie obciążone od strony skrzyni.
Te luźne przewody masz do zasysania ciśnienia atmosferycznego do siłownika żeby był w stanie rozłączyć/złączyć napęd - choć u mnie o ile pamiętam były zakończone filterkami żeby syf nie szedł do układu.
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość