Witamy ! |
---|
|
Coś koło tego ma zdaje się wał do Sporta 2.0. Reszta ma krótsze (przynajmniej o 10cm).Teigrek napisał(a):Mam do wymiany przedni wał (luz na wielowypuście + padnięty krzyżak). Dzisiaj go zmierzyłem i ma ok. 62.2 cm -mierzone w stanie zamontowanym od styku flansz do styku flansz.
Teigrek napisał(a):Jak będzie kilkanaście mm krótszy to chyba nic się nie stanie, bo wielowypust jest dość długi. Za długi niby można przyciąć, ale wolałbym aż tak nie kombinować
Teigrek napisał(a):...Sorki że Wam truje na frotkowym forum o campo, ale jakoś lepiej się tu czuję niż np. na rajdach4x4
Od str. reduktora -rozstaw śrub (po prostokącie, mierzone od osi do osi) 68,5 mm i 50 mm, średnica pierścienia centrującego 65 mm.
Od str. mostu -rozstaw śrub 55 mm i 46 mm, średnica pierścienia centrującego 54 mm
Arni napisał(a):Niezły patent ztym papieram, ale stawiam że przędzej czy poźniej go wyciśnie stamtąd. Ja u mnie zrobiłem błąd, że zciągnąłem ten oryginany plastik który jest na wielowypuscie. Przez to wał ma teraz luzy ktore z biegiem czasu zabiją wielowypust. No ale jak tak sie stanie, to tylko wycinam środek, wstawiam kawałek z innego wału i zaś jest dobre
Teigrek napisał(a):Byłem dzisiaj na szrocie (czesci4x4.com) i oglądałem kilka wałów od Troopera. Były w b.dobrym staniepasowały na długość!
flansze od str. reduktora pasowały
a flansze od str mostu... nie
Ale przynajmniej wiem że jak se kiedyś wsadzę mosty od Troopa to wały podejdą.
A tym czasem, w baardzo profesjonalny sposób zregenerowałem mój wał. Jako doświadczony modelarz wiem, że z papieru można zrobić wszystko, wiec czemu nie wał?![]()
Ciasno owinąłem wielowypust naolejonym papierem i wprasowałem go ściskiem w tuleję. Luzu nie ma. Ciekawe ile to wytrzyma
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość