przez jrzeuski » 02 lis 2009 20:14:48
Dozbieranie nie wchodzi w grę ze względów czasowych i finansowych.
Facet w serwisie mówił, że te sprzęgiełka to jest hit. Ludzie je biorą jak im padają automaty i nie wracają z reklamacjami. Dotyczy to nie tylko Frotek, ale też Patroli, pickupów, itp. Ba, nawet przyjeżdżają ludzie wymienić AVMy na te sprzęgiełka. To, co mówił o AVMach pokrywa się z tym co znalazłem na forum: to jednorazówki ze względu na fatalne śruby mocujące. Nawet mi mówił jaki mają patent na ich zdejmowanie po ukręceniu śrub. Do tego twierdził, że AVMy nie są łożyskowane i nie mają uszczelek. A te, o których piszę mają i uszczelki i łożyska. Sam widziałem.
Spytałem o tę obecną promocję na AVMy i powiedział, że to jest właśnie reakcja producenta na pojawienie się tych nowych sprzęgiełek, bo im sprzedaż siadła. Ale cena niższa o 40zł za komplet tu nie pomoże, bo te nowe sprzęgiełka są po prostu konstrukcyjnie lepsze. Oglądałem je dość dokładnie i nie znalazłem nic do czego możnaby się przyczepić. Facet mówił, że porównywali je z oryginalnymi AISINami i też nie mieli uwag. Producentem są chyba Chińczycy a ci znają się na klonowaniu. Być może materiał jest mniej wytrzymały i dlatego postanowiłem spytać o opinię tu na forum zanim je kupię. Bo to raczej jest postanowione. Żona zatwierdziła już ten wydatek w budżecie domowym. Pytanie więc czy zostanę królikiem doświadczalnym (ponoć parę Frotek już na nich jeździ po okolicy, ale żadnej nie spotkałem). Te sprzęgiełka wyglądają po prostu pancernie i ich waga też wskazuje, że nie ma w nich grama plastiku. Raczej nie mam wątpliwości, że prędzej ukręcę przeguby albo satelity niż te sprzęgiełka. Ale może ktoś już miał z nimi jakieś niemiłe doświadczenia i zechce się nimi podzielić przed końcem tygodnia...
No mud, no funFrota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition
naprawy i motanie Frotek 
SMS/PW/email/czat.