Witamy ! |
---|
|
nightman napisał(a):powiedz no kolego przy jakiej prędkości ten dźwięk jest słyszalny?
Melon napisał(a):Jestem po przeglądzie. Wymieniłem oleje które były widać mocno przepracowane. Nie znalazłem luzów ani niczego podejrzanego, nie ma żadnych opiłków.
Po wymianie dźwięk dalej jest i zaczynam się zastanawiać czy nie jeździć z głośniej podkręconym radiem i czekać na to że coś się wysypie
DAN napisał(a):Melon napisał(a):Po wymianie dźwięk dalej jest i zaczynam się zastanawiać czy nie jeździć z głośniej podkręconym radiem i czekać na to że coś się wysypie
Ikis napisał(a):DAN napisał(a):Melon napisał(a):Po wymianie dźwięk dalej jest i zaczynam się zastanawiać czy nie jeździć z głośniej podkręconym radiem i czekać na to że coś się wysypie
Z czystej ciekawości, koła (opony) przedniej i tylnej osi macie tej samej średnicy i o zbliżonym stopniu bieżnika? bo takie wycie może być objawem obciążenia przekładni hipoidalnych spowodowanym różnicą w obwodzie kół i ciągłym ich uślizgu. U mnie też wyje ale... mam głośne audio a i moje 2,3 tdi ciche nie jest
DAN napisał(a):----------
W moim Longu mam następujące opony przód Fulda TRAMP 0,4cm bieżnika tył GoodYear Wrangler AP 1cm bieżnika (rozmiar 255/65R/16) LSD w tylnym dyferencjale.
Pozdrawiam
Daniel
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość