wiem o co chodzi nawet zaznaczyłem:)Ikis napisał(a):a nie założyłeś jej (tarczy) odwrotnie? bo są tarcze "asymetryczne" chodzi mi o część nasuwaną na wałek sprzęgłowy.
Witamy ! |
---|
|
wiem o co chodzi nawet zaznaczyłem:)Ikis napisał(a):a nie założyłeś jej (tarczy) odwrotnie? bo są tarcze "asymetryczne" chodzi mi o część nasuwaną na wałek sprzęgłowy.
jrzeuski napisał(a):Jesli masz zdjęte sprzęgło, to przyłóź tarczę do koła zamachowego i sprawdż, którą stroną pasuje. Musi ściśle przylegać bez wyginania.
-- Dodano 23/06/2012 21:44 --
Jesli masz zdjęte sprzęgło, to przyłóź tarczę do koła zamachowego i sprawdż, którą stroną pasuje. Musi ściśle przylegać bez wyginania.
Ikis napisał(a):Gdyby tarcza była za cieńka docisk odsuwał by się od niej dalej niż oryginalnie i nie mial byś problemu z wbiciem biegu a jej poślizgiem. Sprawdziłem w instrukcji od omegi 2,3 ale nic tam nie piszą o wymiarach... Napisz jaka jest odległosć od oprawy docisku do koła zamachowego (przed dokręceniem) w uproszczeniu o ile musisz ją dokrecić śrubami. Szukaj w necie fotki koła zamachowego z tarczą i dociskiem ale zrobione "z boku" by móc porównać tą odległość.
A to czasem nie Twoja sprawka przez niewłaściwe od/dokręcanie?JARASACKI napisał(a):docisk krzywy
Tak robiłem , sprzegło było dość ostro spalone od strony docisku już nity brałojrzeuski napisał(a):A to czasem nie Twoja sprawka przez niewłaściwe od/dokręcanie?JARASACKI napisał(a):docisk krzywyDocisk trzeba od/dokręcać po obwodzie każdą śrubę po trochu i tak w kółko.
sylwian70 napisał(a):jeśli chodzi o tarcze to tarcza sprzęgła idzie tym dłuższym z frezami w kierunku silnika.
MSTofik napisał(a):Odkopie stary watek.
Przedwczoraj padlo sprzeglo. Na wylaczonym silniku wszystkie biegi wchodza, jak odpale to za chiny
. Prezent pod choinke przyjdzie mnie ok 1700 (450 robocizna).
Pytania nastepujace:
1. czy wymienic cale sprzeglo - jak zalecaja mechanicy - wymieniacze
2. zakupic zamienik - stary model opla z silnikiem 2,4 lub innego pojazdu
3. wykrecic, dac do regeneracji, zalozyc ponownie - jak z wytrzymaloscia ??
p.s. przepraszam za brak polskich liter ale jakies dzine krzaczki wychodza dzisiaj
MSTofik napisał(a):nie, odrazu warsztat - niestety niemam takich zdolności
MSTofik napisał(a):Komand jak sie zobaczymy to stawiam dużeDzięki
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości