Witamy !

[All] Wibracje wału napędowego

Re: Wibracje wału napędowego

Postprzez ttoby » 26 lut 2010 13:18:30

no i sprawa taka .....

wziolem frote na wywazanie kół i sie okazalo ze jedna fela ma bicie ... nie da sie wywazyc trzeba prostowac .... :/
chcialem zeby mi zalozyli zapas ale sie okazalo ze zapas jeszcze gorszy ...

coprawda nie mam tego jeszcze zrobionego ale ciesze sie ze znalazlem wkoncu przyczyne bo mnie to strasznie meczylo ...

PS. ile bedzie kosztowac prostowanie ?? i gdzie to moge zrobic ??
ttoby

Postprzez jrzeuski » 26 lut 2010 13:32:26

Stalową wyprostują Ci za grosze w każdym serwisie oponiarskim kilkoma uderzeniami młotka. Skoro tego nie zrobili, to zakładam, że masz alufelgi. W takim wypadku musisz się udać do zakładu specjalizującego się w naprawie tychże. Powinni byli ci powiedzieć, gdzie jest najbliższy. Naprawa felgi aluminiowej może kosztować nawet kilkaset złotych w zależności od wielkości i typu uszkodzenia. Także bardziej może się opłacić kupić używaną felgę.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez ttoby » 01 mar 2010 14:44:05

no mnie to sie wydaje ze trafilem na niekompetentnych PRAKTYKANTÓW ....

bo felgi mam stalowe 15 ... (standardowe do frotki ... ) narazie autkiem nie jezdze bo nie mam potrzeby ... ale jak znajde chwile czasu to poszukam jakiegos machera który mi to zrobi :)

(hehe ... tak sie teraz glowilem czy aby mam napewno STAL czy moze tylko mi sie wydawalo ze STAL a tak naprawde sa ALU ... ale .... ALU przeciez nie rdzewieje :D a moje rdzewieja ,,,, hehe )

przykladowy link jakie mam fele ....

http://allegro.pl/item912758674_opel_fr ... owego.html
ttoby

Poprzednia strona

Powrót do Układ przeniesienia napędu