Witamy ! |
---|
|
Łukasz12502 napisał(a):mam taki dziwny problem. jak jeżdżę codziennie to wszystko jest ok,biegi wchodzą.wystarczy że postawie auto na dzień lub dwa i jużbiegu nie włączę.(mam na myśli ruszanie z jedynki i wsteczny)ale wystarczy że odkręcę odpowietrznik na dole i przeleje nowym płynem i jest ok i jakiś czas spokój.dziwi mnie to bo płynu nigdzie nie ubywa i wszędzie sucho.rok temu pompa przy pedale była mokra to wymieniłem reperaturke ale tam sprawdzałem i sucho.
co to może być.dodam że gdy rok temu pompa przepuszczała to biegi ciężko chodziły.ale po wymianie było ok i teraz tam jest sucho.
Łukasz12502 napisał(a):... pompa przy pedale była mokra to wymieniłem reperaturke ale tam sprawdzałem i sucho.![]()
eric napisał(a):Łukasz12502 napisał(a):... pompa przy pedale była mokra to wymieniłem reperaturke ale tam sprawdzałem i sucho.![]()
Wżerów nie było? Objaw typowy dla zapowietrzania układu
eric napisał(a):Ile taka przyjemnosc marki trw? Mozesz jakis symbol podac?
eric napisał(a):Pompa padla czy wysprzeglik?
tomekxxxy napisał(a):Kolega poszukuje reperaturki wysprzęglika do sporta 2,0.Czy średnica 22,2 podejdzie a jak nie to moze ktos da namiar na reperaturkę.
Shreck22 napisał(a):Dzisiaj nagle nie da się zmienić biegu. Sprzęgło brało na samej górze od pewnego czasu ale spoko jeszcze chodziło. Dzisiaj po wyjechaniu z placu zmiana na 2 i nie da się. Na zgaszonym silniku wbiłem bieg i na wciśniętym sprzęgle odpaliłem (przy kręceniu rozrusznikiem auto jechało z wciśniętym sprzęgłem) i wróciłem na plac.
Wyjąłem pompę sprzęgła wyczyściłem, było sporo syfu, odpowietrzone i troszkę ciężej pedał zaczął chodzić, ale niestety biegu nadal się nie da wbić.
Ma ktoś pomysł co to może być??
Proszę o jakieś podpowiedzi bo jutro wstawiam auto na kanał i będzie trzeba za coś się zabrać, wyjąć skrzynie i zajrzeć do sprzęgła, czy może coś innego jest???
kulczaswrz napisał(a):... sprzęgło bierze przy samej podłodze...
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość