Witamy !

[A 2.0] dobór przegubów zewnętrznych

[A 2.0] dobór przegubów zewnętrznych

Postprzez Aqix » 11 cze 2013 17:12:09

Witam serdecznie. Proszę o pomoc w doborze przegubów. Moja Frotka jest z 93 roku. Dzwoniąc po sklepach i pytając się o przeguby słyszę zazwyczaj cisze:( Szukałem i znaleźć nie mogłem gdyż dowiedziałem się, że podobno we Frotkach do 95r. przegub zewnętrzny posiadał ilość zębów 17/23 a powyżej 95r. 17/26. Proszę o potwierdzenie osób które już robiły, wymieniały, albo po prostu posiadają jakąś leżącą w garażu półoś na której można by policzyć zęby. Większość przegubów na allegro jest właśnie 17/26, które można kupić nawet dobrej jakości. Niestety 17/23 znalazłem tylko dwie aukcje, których zamienników nawet był nie założył najgorszemu wrogowi. A może po prostu to jest ściema i we wszystkich Frotkach A 92-98r są jednakowe przeguby i posiadają liczbę zębów 17/26. Bardzo proszę o pomoc i w miarę szybką odpowiedź bo niestety w ten weekend będę musiał postawić autko na cegłach i dłubać a wolałbym wiedzieć co zamówić niż nie potrzebnie potem odsyłać. Pozdrawiam i mam nadzieje, że ktoś wyciągnie pomocną dłoń.
Aqix

Powrót do Układ przeniesienia napędu