Witamy !

[2.2] automat kontrolka skrzyni awaria

[2.2] automat kontrolka skrzyni awaria

Postprzez Szyga1 » 25 mar 2012 04:09:56

Witam, mam problem z Fronterą long 2.2 dti 2001 automat. Po remoncie skrzyni przez ok. dwa miesiące było wszystko o.k. Nagle po pobycie u mechanika na wymianę tarcz hamulcowych i lewej osłony gumowej lewego przegubu natychmiast po wyjeździe z warsztatu zapaliła się kontrolka skrzyni biegów :stop: ( czerwona po prawej stronie zegarów nad śnieżynką i "s" ) .Zatrzymałem auto, zgasiłem , ponowny rozruch i jest o.k. Sytuacja powtarza się sporadycznie , a szczególnie po ostrym skręcie w prawo . Może ktoś miał podobny przypadek . Pozdrawiam.Szyga1
:stop:
Szyga1

Re: [2.2] automat kontrolka skrzyni awaria

Postprzez Trzeci » 25 mar 2012 08:27:40

Właz pod samochód i patrz czy patałachy gdzieś przewodu nie zniszczyli . Kontrola od czujnika przy skrzyni do wiązki. A także kontrola oleju w skrzyni.
Trzeci
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 5
Pochwały: 14
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Samochód: Frontera B 2.2i Sport 1998-2004

Re: [2.2] automat kontrolka skrzyni awaria

Postprzez Szyga1 » 25 mar 2012 09:14:40

Sprawdzę olej, może za mało dolali, we wtorek będę na kanale to sprawdzę, dzięki za podpowiedź.
:D

-- Dodano 25 mar 2012 17:52:20 --

Trzeci napisał(a):Właz pod samochód i patrz czy patałachy gdzieś przewodu nie zniszczyli . Kontrola od czujnika przy skrzyni do wiązki. A także kontrola oleju w skrzyni.

Jeszcze pytanie , z której strony ( siedząc za kierownicą ) jest zamontowany czujnik w skrzyni automat?
Czy go z dołu widać po zdjęciu osłony .?

Autor postu otrzymał pochwałę
Szyga1

Powrót do Układ przeniesienia napędu