Witamy ! |
---|
|
Nie umiem przedstawić prostej i jednoznacznej deinicji SUV-a czy terenówki. Przedstawiłem swoje poglądy i wyobrażenia na te tematy.flowers napisał(a):Napisałem proste stwierdzenie i proszę o normalną odpowiedź- tak lub nie Ciebie lub innych forumowiczów
Adam napisał(a):Nie umiem przedstawić prostej i jednoznacznej deinicji SUV-a czy terenówki. Przedstawiłem swoje poglądy i wyobrażenia na te tematy.flowers napisał(a):Napisałem proste stwierdzenie i proszę o normalną odpowiedź- tak lub nie Ciebie lub innych forumowiczów
Odbiję piłeczkę i zapytam:
Czy samochody sportowe to te:
- co mają ponad 300 KM
- są dwudrzwiowe
- mają czas poniżej 8 sekund do 100km/h ?
Jednoznaczna odpowiedż jest uzależniona od naszego podejścia do tematu.
Ja uważam Fronterę jako dobrego SUV-a, a nie doskonałą terenówkę. Tak samo uważam, że Audi RS 6 jest limuzyną, a nie autem sportowym mimo, że ma ponad 300KM.
Sorry, ale jasniej nie mogę.
Pawel - Amor napisał(a):...ale gorącą dyskusję wywołałem... Wybaczcie...
Mi ciśnienie nie skacze i jak jeszcze raz ziewnę to komp OFF i idę spać. Tak więc luzik.flowers napisał(a):Pawel - Amor napisał(a):...ale gorącą dyskusję wywołałem... Wybaczcie...
Paweł, ja wolę ten temat rozwijać bo jest ciekawszy jak np:"modernizacja forum", "a kto sponsorem a kto...." i takie tam
Adam napisał(a):Swoje przemyślenia zacząłem od lat 80-tych, bo wtedy trwały prace "koncernu" nad nowym modelem auta wszchstronnego. Uniwersalny samochód dla rodziny, zachowujący się przyzwoicie na drodze, w mieście i terenie. Zapożyczono napęd 4x4 z aut terenowych, skorzystano z ramy itd. Wykończenie stało się bardziej przyjazne podróżnym i powstała terenówka z deka "delikatniejsza", a przy tym będąca pojazdem eleganckim posiadającym "coś" wiecej niż inne auta miejsko-autostradowe - takie "macho", bo chyba nikt nie stwierdzi, że Fronterę zrobiono ze względu na choojowe polskie drogi.
dljm napisał(a):natomiast jeżeli mamy nieograniczony budżet i rodzinę w stanach to możemy zrobić z niej wszystko
jeżeli ktoś by się uparł to można zrobić potwora do extremu
bo skoro robią suzuki, które z suzuki mają tylko trochę budy ramę i znaczek na masce
to to samo można zrobić z froty, kwestia tylko ceny
Nieśmiało to właśnie chciałem wyrazić. Honda CRV do niej nie dorasta, a do Defendera trochę jej brakuje. Defender to bardziej traktor niż samochód, a Frontera to bardziej samochód niż traktor.dljm napisał(a):moim zdaniem seryjna frota jest suvem terenowym
bo w porównaniu z normalnymi suvami potrafi naprawdę dużo
Balkandriver napisał(a):auto do codziennego użytku i częstego przemieszczania się na długich trasach po czarnym oraz do realizacji naszych pasji, czyli podróżowania i zwiedzania, już poza asfaltem
mizsio napisał(a):np. frota oposSUV
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości